Home
 Activiteiten
 Duiken in New Zealand Duiken
    Duikreizen
    Leer duiken
    Feiten
    Expedities
 Zeilen in Nieuw Zeeland Zeilen
 Surfen in Nieuw Zeeland Surfen
 Fietsen in Nieuw Zeeland Fietsen
 Wandelen in Nieuw Zeeland Wandelen
 Kajakken en raften in Nieuw Zeeland Kajakken
 Golfen in Nieuw Zeeland Golfen
 Paardrijden in Nieuw Zeeland Paardrijden
 Culinair in Nieuw Zeeland Culinair
 Wintersport in Nieuw Zeeland Wintersport
 Speleologie in Nieuw Zeeland Speleologie
 Avontuur in Nieuw Zeeland Avontuurlijk
 Regio's
 Groepsreizen
 Autoreizen
 Accommodatie
 Reisverzekering
 Algemene informatie
 Aanvraagformulier
 Contact

English site

 

chat nu met ons online

Duiken met haaien

Er zijn een aantal plaatsen in Nieuw-Zeeland waar u kan duiken met haaien met behulp van een kooi. Aangezien het in een kooi gebeurd hoeft u geen gecertifiiceerde duiker te zijn. Iedereen kan het!

De twee meest voorkomende haaiensoorten in Nieuw-Zeeland zijn de Mako en de Blauwe haai. Op sommige plaatsen hebben wij ook de Bronzen Walvisvaarder en grote Witte haaien.

Duiken met haaien in Nieuw-Zeeland

Mako haai

De Mako haai kan 4 meter groot worden. Het is een gestroomlijnde en actieve vis die op grote schaal voorkomt in warme golfstromen. Hij is helder blauw met zwart en heeft een witte buik. Hij heeft een slanke vorm en priemvormige voortanden. Bovendien is hij enorm snel. Hij kan wel een snelheid van 40 km per uur bereiken. De Mako zwemt vaak in baaien op zoek naar vis. Zijn naam, Mako, is Maori maar deze vis wordt in veel andere delen van de wereld ook zo genoemd. Er zijn Mako’s gevangen die meer dan 400 kilo wegen. Deze vis jaagt meestal alleen.

Blauwe haai

Een veelvoorkomende haai. Deze haaien komen vlak voor de kust voor. Ze zijn eenvoudig te herkennen aan hun heldere blauwe kleur, lange slanke lichaam, spitse snuit en zijn langer dan gemiddelde borstvinnen. Pasgeborenen zijn 40 cm lang en zeer grote volwassenen kunnen 4 meter lang worden. Meestal zijn ze echter rond de twee meter.

Er zijn 4 mogelijkheden om naar haaien te duiken in Nieuw-Zeeland:

Pakket 1 - Bronze Whalers (zonder kooi)
Bij de Poor Knights is een duikplek die ‘crème gardens’ heet. Deze plek wordt alleen bezocht door een ‘liveaboard’, ofwel een meerdaagse boottrip. Prijzen – inclusief vullen van de flessen, catering en overnachtingen: 2 dagen/5-7 duiken vanaf $419 per persoon, 3 dagen/8-10 duiken vanaf $629 per persoon, 4 dagen/11-13 duiken vanaf $839 per persoon

Pakket 2 – Grote witte haai met kooi in de Bay of Plenty vanaf NZ$3,300 per persoon (minimaal twee personen)

Inclusief:
• 3 Dagen op zee
• 2 nachten accommodatie
• Ontbijt, lunch en diner
• Air cilinders en loodgordel
• Transfer van en naar Auckland.

Dit is een fantastisch avontuur! U gaat 150 nautische mijlen de open oceaan op naar een plek waar drie onderwatereilanden zijn. Deze eilanden liggen net onder de oppervlakte. Hier wonen drie grote, vrouwelijke, witte haaien. Op weg hier naartoe is er mogelijkheid om te duiken bij het enige actieve vulkaaneiland, White Island Tevens is er mogelijkheid tot diepzeevissen.

Pakket 3 – Duiken met haaien in een kooi bij de kust van Gisborne
vanaf NZ$300/persoon (minimaal 4 personen) – november tot maart

Kom oog in oog met de Mako haai terwijl zij zich voeden net voor de kust van Gisborne. Bekijk de haaien veilig vanuit een speciaal ontworpen kooi om in te snorkelen. Aan boord van de 7.2 meter lange boot is er ook mogelijkheid om te vissen op Hapuka, Tarakihi, Kingfish, Tonijn, Snapper en Trevally. Alle vistuig wordt verzorgd. Voor groepen van maximaal 6 personen. Deze boot heeft een vergunning om dichtbij dolfijnen te varen.

Pakket 4 – Ervaar haaien in een aquarium (geen kooi) vanaf NZ$175 voor gecertificeerde duikers, vanaf NZ$300 voor niet gecertificeerde duikers.

Duiken met haaien in het aquarium in Nieuw-ZeelandDeze spannende onderwaterrondleiding brengt u oog in oog met de ‘Bronze Whaler Shark’, de Sevengill, de Wobbegong haai, reusachtige roggen en een verscheidenheid aan andere vissen. Gekwalificeerde instructeurs zorgen voor een ervaring om nooit te vergeten, of u nu voor de eerste keer duikt of een gecertificeerde duiker bent. Als u nog nooit gedoken hebt krijgt u eerst een volledige dag les om zo de basis van het duiken te leren. Na deze dag bent u in staat om te duiken naar haaien zonder beschermende kooi. En dat op uw allereerste duik!

     
Rainbow Warrior
 
Ons zuster bedrijf, Global Dive, is een SDI, TDI en PADI geregistreerde duik school
Duiken met haaien in Nieuw-Zeeland
 

Reizen naar deze locatie:

Autoreizen:

Groepsreizen:

©First Light Travel 2002-2010
site map contact