Veelgestelde vragen FAQ

Hieronder staan een aantal vragen die ons regelmatig gesteld worden. Wanneer uw antwoord er niet tussen staat neem dan contact met ons op - wij zijn hier om u te helpen.

Hide All

De vragen

Waarom zou u via First Light Travel boeken?

 

Nou, we kunnen minstens 10 redenen noemen waarom u met ons zou willen boeken.

PRIJS

Het is vaak een misvatting dat het meer kost om een reis via een reisbureau te boeken. Dit is dus niet waar. Wij rekenen u hetzelfde als wanneer u zelf zou boeken en vaak is de prijs zelfs beter. U profiteert mee van de goede prijzen die wij bedongen hebben bij diverse accommodaties en touroperators.

TIJD

Een overvloed aan informatie. Er is zo veel informatie beschikbaar dat u door de bomen het bos niet meer ziet. Internet, tijdschriften, goedbedoelde adviezen van vrienden, en ga zo maar door. Het kost veel tijd om alles goed op een rijtje te zetten. Er moet een planning gemaakt worden, data geprikt worden, reserveringen gemaakt worden, reserveringen bevestigen en alle afzonderlijke locaties betalen. Laat ons dit werk doen, zo bespaard u zeer veel tijd.

PRODUKT KENNIS

Het glamoureuze deel van ons werk is dat wij continu aan het reizen zijn. Ja, iemand moet het doen! Wij controleren alle accommodatie die wij aanbevelen. Wij vergelijken boten, ressorts en touroperators om u de best mogelijke ervaring te bezorgen. Bovendien onderhandelen wij voor de scherpste prijzen. Het allerbelangrijkste is dat wij zelf veel duiken, kajakken, raften en andere ‘outdoor’ sporten beoefenen. Wij willen zelf ook alleen het beste. Kunt u zich voorstellen dat sommige duik en reisbureaus’s mensen in dienst hebben die zelf deze sporten nog nooit gedaan hebben? Wij zijn allemaal duikers met duizenden duiken op onze naam. Reizen is onze passie en wij willen graag onze locale kennis met u delen.

ERVARING

Wij werken al heel lang in de reissector. Wij weten hoe wij een succesvolle reis samen moeten stellen. Wij vertegenwoordigen alleen de meest ervaren en gerenommeerde bedrijven.

LOGISTIEK

Wij coördineren elk aspect van uw reis. Vliegtuigverbindingen, wat u kunt doen op bepaalde dagen van de week en wat niet, de timing, het tempo. Wij weten er een goede reis van te maken.

DETAILS

Wij zorgen ervoor dat u precies krijgt waar u om vraagt. Of u nu aan het gangpad wilt zitten in het vliegtuig of vegetarische maaltijden nodig heeft. Kingsize bedden, of misschien een maat 51 voor skischoenen, vertel ons wat u nodig heeft. Al onze reizigers krijgen voor vertrek een informatiepakket. Hierin vindt u informatie over visa, medische informatie, reisverzekering, een paklijst en veel algemene informatie over Nieuw-Zeeland.

HET ONVERWACHTE

Net als u klaar bent voor vertrek gebeurd er iets. Of het nu iets groots is als een orkaan of staatsgreep of iets kleins zoals een geannuleerde vlucht, wij kunnen u helpen. Wij kunnen uw reis aanpassen zodat u geen hinder ondervindt aan de verandering of wij kunnen een restitutie regelen. Wat er ook gebeurd, wij zijn in Nieuw-Zeeland aanwezig om u te helpen.

CUSTOMER SERVICE

Wij zijn niet een gezichtsloze webwinkel geleid door kapitalisten. Wij zijn mensen die een passie hebben voor reizen en die daarom in de reissector zijn gaan werken. Of u nu contact met ons opneemt per telefoon of e-mail wij zullen u altijd op een persoonlijke manier helpen. Veel van onze klanten zijn keer op keer bij ons terug gekomen.

PERSOONLIJK

Wij zullen u niet een bestaande reis voorstellen die niet geschikt is voor u. Onze reizen zijn speciaal op maat gemaakt, geheel volgens uw wensen.

UW VOLGENDE REIS

Wij waarderen onze reizigers en genieten van uw feedback. Ook willen wij graag uw volgende vakantieplannen weten. Wij bieden speciale aanbiedingen voor mensen die eerder via ons gereisd hebben. Wij hopen dat u veel fantastische vakanties via ons boekt.

Heb ik een internationaal rijbewijs nodig om in Nieuw-Zeeland te kunnen autorijden?
U mag autorijden met een geldig rijbewijs uit Nederland of met een internationaal rijbewijs. De wet eist dat u een geldig rijbewijs bij u heeft als u autorijdt. U mag enkel die voertuigen besturen waar u een rijbewijs voor heeft. Zorg ervoor dat u een geldig rijbewijs bij u heeft! Als uw rijbewijs niet in het Engels is, zorgt u er dan voor dat u een Engelse vertaling of een internationaal rijbewijs bij zich heeft. Sommige autoverhuurbedrijven eisen een Engelstalig rijbewijs.
Ik ben geïnteresseerd in een reis, hoe maak ik een boeking?

Heel gemakkelijk. Bel of e-mail naar /span> en een van onze consulenten zal met u helpen de reis te boeken.

Wat is de gemiddelde temperatuur?

Het noorden van Nieuw-Zeeland is subtropisch. Het zuiden heeft een gematigd klimaat. De warmste maanden zijn december, januari en februari. De koudste maanden zijn juni, juli en augustus. In de zomer ligt de gemiddelde maximumtemperatuur tussen de 20-30ºC en in de winter tussen de 10-15ºC.

De volgende tabel toont de gemiddelde minimum- en maximumtemperaturen in de bekendste plaatsen op het Noorder- en het Zuidereiland.

Noordereiland

  Lente
Sep, Oct, Nov
Zomer
Dec, Jan, Feb
Herfst
Mar, Apr, May
Winter
Jun, Jul, Aug
Bay of Islands
Temp (C)
Temp (F)
Regendagen

19/9
67/48
11

25/14
76/56
7

21/11
70/52
11

16/7
61/45
16
Auckland
Temp (C)
Temp (F)
Regendagen

18/11
65/52
11

24/12
75/54
8

20/13
68/55
11

15/9
59/48
15
Rotorua
Temp (C)
Temp (F)
Regendagen

17/7
63/45
11

24/12
75/54
9

18/9
65/48
9

13/4
55/39
13
 
Wellington
Temp (C)
Temp (F)
Regendagen

15/9
59/48
11

20/13
68/55
7

17/11
63/52
10

12/6
54/43
13
 

Zuidereiland

  Lente
Sep, Oct, Nov
Zomer
Dec, Jan, Feb
Herfst
Mar, Apr, May
Winter
Jun, Jul, Aug
Christchurch
Temp (C)
Temp (F)
Regendagen

17/7
63/45
7

22/12
72/54
7

18/8
65/46
7

12/3
54/37
7
Queenstown
Temp (C)
Temp (F)
Regendagen

16/5
61/41
9

22/10
72/50
8

16/6
61/43
8

10/1
50/34
7

 

Veel buitenactiviteiten zijn afhankelijk van de weersomstandigheden. Wat gebeurd er als er een activiteit wordt afgelast vanwege het weer terwijl ik al betaald heb?

Wij zullen het best mogelijke alternatief aanbieden zonder extra kosten voor u. Tijdens een groepsreis zal alles voor u ter plaatse geregeld worden. Als u zelf per auto of camper reist, neem dan contact met ons op via ons gratis telefoonnummer. Wij zullen proberen u in te plannen op een ander tijdstip of u aanmelden voor een andere activiteit van uw keuze. Als er geen goed alternatief mogelijk is krijgt u uw geld teruggestort voor de betreffende activiteit. Let wel, dit doen wij alleen als de activiteit is afgelast, niet als u van gedachten veranderd bent.

Moet ik een reisverzekering afsluiten om door Nieuw-Zeeland te kunnen reizen?

Een reisverzekering is niet verplicht, behalve als u met een duik groepsreis meegaat. Wij raden echter een reisverzekering ten allen tijde aan. Wij bieden een zeer goed reisverzekeringspakket aan. Deze verzekering is zeer geschikt als u aan veel avontuurlijke activiteiten deel neemt. Vraag naar meer informatie over deze reisverzekering. Premies in Nieuw Zeeland zijn veel lager dan in Nederland. Eigen risico van campe rof auto kan voordelig meeverzekerd worden.

Zijn de prijzen op jullie website inclusief internationale vluchten?
Nee. Internationale vliegtickets kunt u het beste zelf online boeken. Binnenlandse vluchten kunnen wij voordelig voor u regelen.
Wat is inbegrepen in de prijs en wat is exclusief?

De meeste prijzen zijn inclusief transport en accommodatie. Elke reis is echter anders aangaande maaltijden en activiteiten die inbegrepen zijn. Lees de informatie over een betreffende reis om te zien wat inbegrepen is of neem contact met ons op. Artikelen van persoonlijke aard zoals; telefoonkaarten, fooi, wijn en drinken, roomservice optionele activiteiten zijn nooit inbegrepen. Prijzen zijn ook exclusief internationale luchthavenbelasting die men moet betalen als men Christchurch verlaat.

Welke visa zijn nodig?

Neem contact op met uw luchtvaartmaatschappij met betrekking tot de huidige paspoort, visum en vaccinatie eisen. Vaccinatiecertificaten zijn niet vereist voor Europese, Amerikaanse of Britse inwoners die rechtstreeks naar Nieuw-Zeeland komen. Mensen met een Nederlands paspoort hebben dan ook geen vaccinatiecertificaat nodig.

Alle reizigers hebben een geldig paspoort nodig om Nieuw-Zeeland binnen te kunnen komen. Visa voor een kort verblijf, van maximaal 3 maanden, zijn niet vereist voor Amerikaanse, Britse en de meeste Europese paspoorthouders, waaronder ook de Nederlandse paspoorthouders (Het is de verantwoordelijkheid van de reiziger zelf om te zorgen dat hij een geldig paspoort heeft en voldoet aan de eisen om Nieuw-Zeeland binnen te mogen).

Heb ik een internationaal rijbewijs nodig om in Nieuw-Zeeland te mogen autorijden?

U mag autorijden met een geldig rijbewijs uit Nederland of met een internationaal rijbewijs. De wet eist dat u een geldig rijbewijs bij u heeft als u autorijdt. U mag enkel die voertuigen besturen waar u een rijbewijs voor heeft. Zorg ervoor dat u een geldig rijbewijs bij u heeft! Als uw rijbewijs niet in het engels is, zorgt u er dan voor dat u een Engelse vertaling of een internationaal rijbewijs bij zich heeft. Sommige autoverhuurbedrijven eisen dit.

Welke soorten activiteiten zijn geschikt voor kinderen?

Komt u met uw hele gezin? Er zijn veel activiteiten om uw kinderen te vermaken.
Nieuw-Zeelandse parken en haar ongerepte wildernis zijn ideaal om te zorgen dat uw kind grote waardering voor de natuur en het buitenleven krijgt. Paardrijden, wintersporten, het kijken naar walvissen, fruit plukken en dierentuinen zijn slechts enkele mogelijkheden.

Als u de grotere steden bezoekt dan kunt u naar enkele pretparken. ‘Rainbow’s End’ in Auckland; ‘Splash Plane’t in Hastings, ‘Marine Land’ in Napier en the International ‘Antartic Centre’ in Christchurch. De diverse interactieve musea zijn ook erg leuk voor de kinderen. Het nationale museum in Wellington, ‘te Papa’ heeft een scala aan activiteiten die het hele gezin zullen aanspreken. Inclusief de ‘Story Place’; een toevluchtsoord voor kleine kinderen.

De meeste restaurants hebben een kindermenu en kinderstoelen. Veel cafés’s en winkels hebben zelfs een mand met speelgoed voor de kinderen. In de winkelcentra zijn er vaak kindertoiletten en komodes om uw baby te verschonen. Bovendien is er gelegenheid om borstvoeding te geven in speciale ruimten ( maar eigenlijk kan u overal borstvoeding geven, niemand kijkt er hier raar van op). Veel parken en campings hebben mooie speeltuinen. In de grotere steden zijn er ook commerciële ‘indoor’ speeltuinen als ‘Chipmunks’ en Lollipop’s’. Nieuw-Zeeland is een zeer ‘kindvriendelijk’ land. Nieuw-Zeeland is veel meer op kinderen ingesteld dan Nederland.

Zijn er verborgen kosten in jullie reisplannen?

Wij hebben geen verborgen kosten, zoals boekingskosten. In uw offerte vindt u alle details van wat er inclusief en optioneel is.

Hoe maak ik een reservering?

Heel eenvoudig. Bel ons op (+31) 023 576 54 60 of email info@firstlighttravel.nl  Hierna zal één van onze reisconsulenten u benaderen en u een  reisplan toesturen. Wij kunnen het voorstel ook telefonisch met u bespreken.  

Waarom moet ik boeken met First Light Travel?

Nou, wij kunnen vele redenen bedenken!

Kosten

Het is een misverstand dat reisagenten duurder zijn. In de meeste gevallen bieden wij dezelfde prijs of soms zelfs goedkoper! Wij hebben namelijk locale prijzen bedongen omdat ons hoofdkantoor in Auckland zit. 

Tijd

Het kost veel tijd om een hele reis te boeken. Wij kunnen u hierbij helpen en u veel tijd besparen. 

Product Kennis

Het mooie van werken in de reisbranche is dat wij ook veel mogen reizen! Wij hebben vele hotels en activiteiten zelf getest voordat we ze aanboden. 

Ervaring

We hebben veel ervaring in de reisindustrie en weten hoe we een reisplan goed kunnen samenstellen.

Logistiek

Wij kunnen voor elk onderdeel van uw trip zorgen. Vluchten, transport, accommodaties en activiteiten.

Details

Wij zorgen ervoor dat u krijgt wat u wilt, of het nou speciale maaltijden zijn of bepaalde uitrusting, het is geen probleem!

Het onverwachte

Wanneer er iets onverwachts gebeurd kunnen wij hierbij helpen. Ons kantoor is in Nieuw Zeeland dus dat maakt het makkelijk voor tijdens het reizen.

Klanten service

Wij houden allemaal van reizen en vinden het plannen van reizen leuk om te doen. Veel van onze klanten komen terug naar ons.

Persoonlijk

Al onze reisplannen zijn speciaal gemaakt voor de klant. Dit kost ons veel tijd en energie maar levert de beste reizen op.
 

Wellington Sunsets
Pohutukawa Tree, New Zealand's Christmas Tree

Doe nu uw aanvraag, en onze Nieuw Zeeland reis specialist zal binnen 24 uur een persoonlijk reisvoorstel voor uw unieke reis maken. En dat geheel GRATIS!

Waarom wij denken

dat we het beter doen

Ontdek het zelf! ›