Zuidereiland wandelreis - 13 Dagen

Bent u geïnteresseerd in het maken van een wandelvakantie over het Zuidereiland? Dan is dit uw ideale reis. Onze 11 of 13 daagse reis bezoekt de mooiste locaties. Geniet van al het moois dat het Zuidereiland te bieden heeft. 

11/13 Day New Zealand Trails Christchurch to Queenstown Map
Hoogtepunten
 • Spectacular guided hikes on the Milford Track, Routeburn and Hollyford Tracks, Arthur's Pass and Mt Cook National Park
 • Gibbston Valley walk including wine tasting
 • Fox Glacier guided glacier hiking
 • TranzAlpine rail journey
 • Eco Kayaking on Okarito Lagoon
 • Lake Wanaka cruise and island bird sanctuary guided hike
 • Glowworm cave
 • Helicopter flight from stunning Milford Sound to Martins Bay
 • Martins Bay seal colony
 • Tekapo night sky and guided observatory tour
 • Hollyford River and Lake McKerrow jetboat tour
 • Overnight stays in Milford Sound and remote Martins Bay Lodge
 • Unique high country farmstay experience
What's Included
 • Alle accomodaties

 • Comfortabel transport

 • Alle genoemde activiteiten

 • Alle maaltijden

 • National Park entree gelden

Het Reisplan

Dag 1
Castle Hill en Arthur's Pass National Park

Nadat u aankomt en we ons aan elkaar hebben voorgesteld begint de reis richting Artur's Pass National Park. De eerste prachtige wandeling is naar Castle Hill en is 4 km lang over bergachtig terrein. 

U verblijft in Arthur's Pass. 

Dag 2
TranzAlpine Train Journey, Lake Brunner en Punakaiki

Vandaag stappen wwe aan boord van de TranzAlpine Train, een van de mooiste treinreizen ter wereld die ons naar de westkust brengt over de alpen. We stoppen bij Lake Brunner en reizen in de middag verder naar Punakaiki, beroemd om de Pancake Rocks en de Blow Holes. Het strand en het regenwoud is ideaal voor een mooie wandeling. 

 

Dag 3
Paparoa National Park, Nile River Glowworm Caves

In het Paparoa National park is gevorms door kalksteen en kent vele prachtige rotsformaties. We maken een wandeling door de gloeiworm grotten van ongeveel 2 uur.  

We verblijven wederom in Punakaiki 
 

Dag 4
The West Coast and Okarito Lagoon

Vandaag reizen we verder langs de Westcoast en gaan op ondekking door het Okarito Lagoon per kajak. 

We verblijven in Fox Glacier. 

Dag 5
De rivier van ijs Mount Aspiring National Park

Fox Glacier is 13 kilometer lang en is de langste gletsjer aan de westkust, we maken een korte wandeling aan de voet van deze adembenemende gletsjer. Hierna rijden we door over de Haast Pass naar Lake Wanake middenin het Mount Aspiring National Park. 

 

Dag 6
Lake Wanaka en Mou Waho Island Nature Reserve

In de ochtend bezoeken we Mou Waho Island Nature Reserve per boot en maken we een wandeling naar de top van dit eiland. In de middag reizen we verder door de bergen naar Queenstown, een onvergetelijke rit. 

We verblijven in Queenstown.

Dag 7
Paradijs en The Routeburn Track

Vandaag reizen we naar de Routeburn Track voor een dagwandeling van 16 kilometer richting de Routeburn Falls langs Beech Forest en kristal heldere meren. U kunt de lengte van uw wandeling altijd aanpassen aan uw conditie. 

We verblijven 's avonds wederom in Queenstown.

 

Dag 8
Gibbston Valley en Milford Sound

Na de wandeling van gisteren gaan we vandaag op ontdekking door de wijnregio van Central Otago. Na de lunch reizen we vanuit Lake Wakatipu naar Te Anau en rijden we Fiordland binnen waar we de nacht doorbrengen in Milford Sound. 

 

Dag 9 ochtend
Milford Track Hike, Sea Kayak or Cruise Milford Sound

In de ochtend blijven we in het prachtige 8e wereldwonder: Milford Sound en hebt u de keus om het gebied te verkennen per cruise een wandeling of per zeekajak!

Milford Track Half Day Hike is relatief vlak en is 10 km lang. De zeekajak tocht brengt u door de hele Sound en duurt maximaal 3 uur. is

 

 

Day 9 middag
Helicopter Flight naar Martins Bay, Coastal Wildlife & Heritage Walk

Na uw ervaring in Milford Sound maken we een vlucht over Fiordland en landen we in Martins Bay voor een middagwandeling. Deze baai is van historisch belang voor de Maori's. De wandeling duurt twee uur en we worden terug naar het vasteland gebracht per jetboot. 

In de avond verblijven we in Martins Bay op de Hollyford Track. 

 

Dag 10
The Hollyford Valley & New Zealand High Country Boerderij Ervaring

The Hollyford track brengt u terug in de tijd en naar een verlaten wereld. Is deze afgelegen wildernis kunt u in alle rust van het Fiordland genieten. Omringd door bomen van 1000en jaren oud is het een surreëel omgeving. De dag begint met een jetboot tocht over Lake McKerrow en hierna gaan we vertrekken we voor een 17km lange wandeling. 

Omdat een aantal reisgenoten morgen vertrekken hebben we een speciaal afscheidsdiner in de avond. 

Dag 11
High Country Experience Lake Tekapo and Stargazing

Vandaag is een dag om te ontspannen in de High Country voor de blijvers. We reizen naar Lake Tekapo in de Mount Cook regio en hier verblijven we ook. Unesco heeft dit gebied uitgeroepen tot ' Starlight Reserve'. 

We verblijven in Tekapo. 

Dag 12
Aoraki/Mount Cook National Park

We vertrekken vroeg in de ochtend en reizen af naar Mount Cook National park. Er zijn hier een aantal wandelingen waaruit u kunt kiezen zoals de Hooker Valley Track van 8 kilometer en voor een grotere uitdaging is de de Sealy Tams Track, een slijle beklimming van 5 uur. 

We rijden terug naar Tekapo 

 

Dag 13
De laatste dag - Mackenzie Country en Canterbury Plains

Op de laatste dag reizen we door het Mackenzie country en de Canterbury Plains voordat we terug Christchurch reizen. 

FAQs

Wat is inbegrepen in de prijs en wat is exclusief?

De meeste prijzen zijn inclusief transport en accommodatie. Elke reis is echter anders aangaande maaltijden en activiteiten die inbegrepen zijn. Lees de informatie over een betreffende reis om te zien wat inbegrepen is of neem contact met ons op. Artikelen van persoonlijke aard zoals; telefoonkaarten, fooi, wijn en drinken, roomservice optionele activiteiten zijn nooit inbegrepen. Prijzen zijn ook exclusief internationale luchthavenbelasting die men moet betalen als men Christchurch verlaat.

Doe nu uw aanvraag, en onze Nieuw Zeeland reis specialist zal binnen 24 uur een persoonlijk reisvoorstel voor uw unieke reis maken. En dat geheel GRATIS!

Waarom wij denken

dat we het beter doen

Ontdek het zelf! ›