Nieuw Zeeland Activiteiten en Regio's Planner

Lake Tekapo

WAAR HET NIEUW ZEELAND ONTBREEKT AAN GROOTTE, WORDT GECOMPENSEERD DOOR HAAR DIVERSITEIT.

Het Noordereiland heeft prachtige stranden rond the Bay of Islands, een kosmopolitische sfeer rond Auckland, de centrale skigebieden, de geothermische regio en natuurlijk de hoofdstad Wellington.

Het Zuidereiland heeft uitgestrekte vlakten, spectaculaire fjorden, Alpen en vele beschermde nationale natuurgebieden.

Met een dergelijke diversiteit kan het een flinke uitdaging zijn een route uit te stippelen waarbij alles aan bod komt binnen een bepaalde tijd.

Coromandel Regio
Coromandel

De Coromandel ligt ten oosten van Auckland, aan de andere kant van de Hauraki Gulf. The Coromandel heeft een spectaculaire kustlijn. Aan de Westkust is het een paradijs met stranden, inhammen en haventjes. De Oostkust is bekend om haar witte zandstranden. Er loopt een bergrug over het midden van dit schiereiland.

Bay of Islands
Cape Reinga

De ‘Bay of Island’ en ‘Northland’ liggen ten noorden van Auckland. Deze regio strekt zich uit tot het noordelijkste puntje van Nieuw Zeeland, richting de warme Polynesische wateren.

Er heerst een relaxte levensstijl in ‘Northland’. Hoe kan dat ook anders, met het subtropische klimaat en de vele eilanden, baaien en stranden. De mensen hier hebben een passie voor water. Surfen, vissen, zeilen en duiken; het kan hier allemaal in hun achtertuin! Ook vind u hier fascinerende Maori en Europeaanse geschiedenis.

Auckland Regio
Auckland City at Night

Stel u zich een stad voor met schitterende stranden, wandelpaden en betoverende eilanden. Voeg daar een mild klimaat, een achtergrond van Polynesische cultuur, een passie voor uitstekend eten met eersteklas wijnen en goed winkelen aan toe en u begint een beeld te krijgen van Auckland.

Rotorua Regio
Geyser in Rotorua

Rotorua was een van de eerste toeristische bestemmingen in Nieuw-Zeeland. Er komen al meer dan 200 jaar toeristen naar Rotorua. Het valt meteen op dat Rotorua een opmerkelijke plaats is. Er hangt hier een continue geur van zwavel in de lucht. In de buurt van geothermische hotspots zijn er spuitende geisers, kokende modderpoelen en warme geothermische bronnen.

Nelson
Nelson Abel Tasman

Nelson ligt in het noorden van het Zuidereiland. De regio is omringd door bergketens. Er heerst hier een mediterraans klimaat.

Deze regio staat bekend vanwege de zon die hier het gehele jaar door schijnt, goudgele stranden, nationale parken, voortreffelijke wijngaarden, kleine brouwerijen en een grote creatieve gemeenschap van werkende kunstenaars. Veel producten worden hier lokaal verbouwd en vis en schaaldieren worden dagelijks vers gevangen. Geniet van een uitstekende lunch of maaltijd in een restaurant aan zee. Er heerst hier een plezierige manier van leven!

Queenstown Regio
Azur Hotel in Queenstown

Queenstown ligt in het zuidwesten van het Zuidereiland. Het stadje ligt aan de oevers van het prachtige Wakatipu meer en is omgeven door majestueuze bergen. In de winter zijn er fantastische wintersportmogelijkheden en in de zomer bieden de meren veel recreatiemogelijkheden. Queenstown is de perfecte bestemming het hele jaar door!

In de zomer brandt de zon fel onder de blauwe hemel. Tijdens de herfst veranderen de bladeren naar dieprode en goudgele kleuren. De winter brengt heldere dagen en hectares vol met besneeuwde bergen voor de sneeuwliefhebbers en in de lente wordt de natuur zeer levendig en kleurrijk in de omgeving van Queenstown.

Dunedin
Dunedin, Larnach Castle

Otago ligt aan de Oostkust van het Zuidereiland. Otago strekt zich uit van de Waitaki rivier tot aan de Clutha rivier. Centraal ligt Dunedin, de tweede grootste stad van het Zuidereiland.

Dunedin is meer dan 150 jaar geleden gesticht door Schotse immigranten. Zij waren walvisvaarders of werkten in de goudmijn. De welvaart van destijds heeft een duidelijk stempel gedrukt op de hedendaagse stad. Dunedin is de oud Ierse naam voor Edingburgh. Zeer toepasselijk omdat de stad opgericht is door Schotten.

akaroa, canterbury
Akaroa

Bonjour, een week voordat de Franse kolonisten aankwamen in Akaroa en van plan waren het hele Zuidereiland te claimen hadden de Britten hun vlag al gehesen. Toch zijn er nog steeds veel Franse invloeden te bespeuren in het dorpje. Franse architectuur, Franse straatnamen en een zeer gezellige sfeer. Als u Akaroa binnenrijdt, het oudste dorp van Canterbury, lijkt het net of u terug in de tijd stapt. Kom alles te weten over de Maori's, walvisjachten en de Franse en Britse geschiedenis.

De natuur is overweldigend. Zwem met de zeldzaamste dolfijn op de wereld, de Hector Dolfijn of maak een mooie boottocht door de haven en langs de ruige landtongen. Bezoek de pinguïnkolonie of wandel over een van de vele adembenemende wandelpaden die het schiereiland rijk is. Ooit was hier de grootste vulkaan van het eiland. Ten slotte biedt Akaroa exclusieve lokale wijngaarden, kaasmakerijen en bierbrouwerijen gerund door gedreven ambachtslieden. Akaroa heeft veel te bieden aan diegene die interesse hebben in de fijne dingen in het leven.
Hawkes Bay
Hawkes Bay

De Hawke's Bay regio ligt aan de oostkust van het Noordereiland.

Hawke’s Bay is bekend om zijn zonnige klimaat, prachtige stranden en gerenommeerde wijngaarden. Het is ook het belangrijkste teeltgebied van pitvruchten. Napier is de belangrijkste stad in deze regio. Napier is in 1931 door een aardbeving en brand verwoest. De stad is toen herbouwd in de ‘Art Deco’ stijl die destijds in de mode was. Zij is nu een van de belangrijkste ‘Art Deco” steden ter wereld. De ‘Art Deco Walk’ is een populaire wandeling die langs alle belangrijke ‘Art Deco’ gebouwen gaat. Jaarlijks wordt in februari het ‘Brebner Print Art Deco Weekend’ georganiseerd.

Christchurch
Christchurch Fields

Christchurch ligt halverwege de oostkust van het Zuidereiland, iets ten noorden van het ‘Banks Peninsula’.

Het is de grootste stad van het Zuidereiland. Een levendige plaats met veel evenementen, theater, moderne kunst, goed winkelen en spectaculaire attracties.