Auckland

Stelt u zich een stad voor met schitterende stranden, wandelpaden en betoverende eilanden. Voeg daar een mild klimaat, een achtergrond van Polynesische cultuur, een passie voor uitstekend eten met eersteklas wijnen, en goed winkelen aan toe, en u begint een beeld te krijgen van Auckland.

In de Maori taal staat Auckland bekend als 'Tamaki-Makau-Rau'. De vrouw met honderd minnaars. De stad heeft deze naam gekregen omdat er vroeger vele stammen in dit gebied leefden.

Auckland Harbour Bridge

Auckland staat ook wel bekend als 'The City of Sails'. Deze titel is niet voor niets, Auckland heeft meer zeilschepen per hoofd van de bevolking dan enige andere stad ter wereld. Auckland ligt op een smal stuk land tussen twee oceanen in. Aan de Oostkust ligt de Stille Oceaan en aan de Westkust de Tasman zee. Door deze prachtige ligging bezit Auckland een natuurlijke schoonheid.

De natuurlijke aspecten van Auckland maken het een droombestemming voor elke reiziger, van backpacker tot luxe vakantieganger.

Nieuw-Zeeland's grootste stad heeft een bevolking van iets meer dan 1 miljoen mensen en is het centrum van de handel en industrie. Een levendige, drukke en multiculturele stad met de grootste Polynesische bevolking ter wereld. Deze culturele invloed wordt gereflecteerd in de vele verschillende aspecten van het stadsleven.

Auckland heeft een goede locatie en het warme klimaat zorgen ervoor dat Auckland tot één van deze beste steden van de wereld behoort.

Er zijn enkele spectaculaire uitzichtspunten verspreid door de stad, zowel natuurlijke als door de mens gemaakt.

In de regio liggen 48 vulkanen. U kunt heel gemakkelijk naar de top van Maungawhau (Mt Eden), Maungakiekie (One Tree Hill) en naar Rangitoto Island. In het hart van de stad staat de Skytower. Deze is 328 meter hoog, een van de hoogste torens ter wereld. U kunt ook de Harbour Bridge beklimmen, of als u wat avontuurlijks zoekt, ervan af bungee jumpen.

Waar u ook bent in Auckland, u bent nooit ver van adembenemende landschappen, schitterende stranden, verfrissende wandelingen, idyllische eilanden, uitstekend eten en wijn, geweldig winkelen en een opwindend nachtleven.

Doe nu uw aanvraag, en onze Nieuw Zeeland reis specialist zal binnen 24 uur een persoonlijk reisvoorstel voor uw unieke reis maken. En dat geheel GRATIS!

Waarom wij denken

dat we het beter doen

Ontdek het zelf! ›