Auckland: feiten

VANAF HET VLIEGVELD NAAR HET STADSCENTRUM

Auckland International Airport ligt 21 kilometer ten Zuidwesten van het stadscentrum. Er is een Airport Shuttle die overdag ieder kwartier rijdt. Daarnaast zijn er veel taxi s die op een meter rijden. Naar het vliegveld toe is het aantrekkelijk om een taxi te boeken met een vast tarief naar het vliegveld.

OPENINGSTIJD

Bedrijven zijn over het algemeen open van 8.30 tot 17.30, maandag tot vrijdag. Winkels zijn meestal op zaterdag en zondag ook open. Supermarkten zijn vaak tot 's avonds laat open. 

KLIMAAT

Auckland heeft een warm kustklimaat zonder extreme temperaturen. De gemiddelde dagelijkse maximale temperatuur is 18.9 graden Celsius. 

Auckland is één van de meest zonnige gebieden in het land, met gemiddeld 2060 zonne-uren. Daarnaast heeft het ook veel regenval, namelijk een gemiddelde van 1240mm per jaar. 

De zomer is van december to februari, herfst is van maart to mei, winter van juni tot augustus en lente is van september tot november.  

GEMIDDELDE MAXIMALE TEMPERATUUR PER MAAND:

 • Januari− 23.3
 • Februari− 23.7
 • Maart22.4
 • April − 20
 • Mei 17.4
 • Juni− 15.2
 • Juli− 14.5
 • Augustus - 15
 • September − 16.2
 • October - 17.8
 • November − 19.6
 • December − 21.6

MENSEN MET BEPERKINGEN

De meeste accommodaties hebben rolstoel faciliteiten, maar we raden u aan om dit van te voren te controleren. 

RIJDEN

U kunt gewoon legaal rijden in Nieuw-Zeeland met uw rijbewijs. Wij raden het wel aan om een Engelse vertaling van uw rijbewijs mee te nemen omdat sommige autoverhuurbedrijven hier mogelijk om vragen. Een internationaal rijbewijs is aan te raden.

ELECTRICITEIT

Denk er aan dat de stopcontacten in Nieuw-Zeeland anders zijn. De spanning is gewoon 220 volt.

NOODGEVALLEN

In geval van nood moet u het nummer 111 bellen (politie, ambulance, brandweer)

GEOGRAFIE

The Auckland regio strekt zich uit van Wellsford in het noorden naar Bombay in het zuiden. Op papier is Auckland verdeeld over vier steden (Auckland, Manukau, North Shore and Waitakere) en drie districten (Rodney, Papakura and Franklin).

Centraal Auckland ligt tussen de Waitemata haven en de Manukau haven. Een andere grote haven, 'the Kaipara', ligt ten noordwesten van de regio. The Waitemata haven komt uit in de Hauraki Golf. De Hauraki Golf bevat meer dan 50 eilanden,  Waiheke en Great Barrier zijn de grootste. 

In het westen liggen de Waitakere en het zuiden Hnua. Hier zijn mooie groene heuvels. De regio telt 48 vulkanen, dit betekent dat er vele plekken zijn waar u kunt genieten van spectaculaire uitzichten.  

BELASTING

De belasting in Nieuw Zeeland is 15%.

MEDISCH

U heeft geen vaccinaties nodig wanneer u naar Nieuw-Zeeland komt. Echter, medische zorg is niet gratis voor bezoekers en wij raden dan ook een goede zorgverzekering aan.

IMMIGRATIE

Voor informatie over visums raden wij aan te kijken op de website van Immigratie Nieuw-Zeeland. Visa regels kunnen veranderen. Op het moment van schrijven hebben Nederlanders geen visum nodig voor Nieuw-Zeeland. wel een geldig paspoort dat bij vertrek nog tenminste 6 maanden geldig moet zijn.

BEVOLKING

Auckland heeft 1.3 miljoen inwoners, dit is een derde van de nationale bevolking. 

BESCHERMEN VAN DE NATUUR

Nieuw-Zeeland heeft hele strenge bioveiligheids regels voor toeristen die het land binnenkomen. Dit wil zeggen dat het absoluut verboden is vers eten het land mee in te nemen. Een appeltje mag echt niet. Hier staan hoge boetes op. Bij twijfel altijd uw eten aangeven bij de douane

ROKEN

Roken is niet toegestaan in openbare gebouwen waaronder bars en restaurants.

TIJDZONE

Zomertijd begint op de laatste zondag van september en eindigt op de eerste zondag van april. 

BELONING

Het is niet verplicht om een fooi te geven in restaurants maar wordt wel gewaardeerd.

 

 

Doe nu uw aanvraag, en onze Nieuw Zeeland reis specialist zal binnen 24 uur een persoonlijk reisvoorstel voor uw unieke reis maken. En dat geheel GRATIS!

Waarom wij denken

dat we het beter doen

Ontdek het zelf! ›