Auckland Historie en Cultuur

Auckland is al 800 jaar boeiend voor reizigers. 

Nieuw Zeeland's inheemse volk, de Maori's, noemde dit land "Tamaki Makau Rau": een meisje met 100 geliefden. Dit was een geliefde plek voor vele volken en er werd dan ook gevochten voor het rijkdom dat zich hier bevond, waaronder beboste heuvels, productieve grond van vulkanen en de havens die vol zitten met zeevruchten. 

De eerste zeilers die hier gevestigd zijn waren de Maori. Later zijn er migranten van de Pacific Islands bijgekomen en die hebben bijgedragen aan de polynesische cultuur. U kunt een wandeling door de stad maken met een Maori gids, het Auckland Museum bezoeken of leuke markten bezoeken. Auckland staat nu onder Aziaten bekend als een interessante studie bestemming en daardoor zijn er vele Aziatische winkels bijgekomen. 

Auckland heeft een diverse keuken met een stijl genaamd “Pacific Rim”, hierbij worden Aziatische en Pacific smaken gemixt. Daarnaast zijn zeevruchten ook prominent aanwezig op de menu's van restaurants in Auckland. Probeer Nieuw Zeelandse mosselen, oesters of lam. Populaire gebieden om te eten zij Ponsonby, Herne Bay en Parnell. Daarnaast raden wij ook aan een kijkje te nemen in de Viaduct Harbour of Mission Bay. Fish 'n Chips kunt u het beste eten op een rustig strand.

Auckland produceert een aantal zeer goede wijnen en heeft maar liefst meer dan 80 wijngaarden. Het maken van wijn is populair sinds de jaren 1900. Waiheke Island staat bekend om de rode wijnen die daar vandaan komen. Auckland heeft ook een aantal wijngaarden die tot de oudste van Nieuw Zeeland behoren zoals Clevedon en Matakana. Wanneer u opzoek bent naar wijn kunt u het beste opzoek gaan naar de vogels labels: Kumeu River, Stonyridge en Matua Valley.

Na het avondeten zijn er nog vele opties waarbij u kunt genieten van het nachtleven van Auckland. Er zijn levendige cafees en pubs, waarvan er vele ook avondeten verzorgen. De grote dansclubs kunnen worden gevonden op Karangahape Road, ook wel bekend als K Rd. Het lokale casino is gelegen in het Sky City complex, en in dit zelfde gebouw bevindt zich ook een bar, restaurant en hotel. Als u geniet van live muziek en theater kunt u het beste een kijkje nemen in the Aotea Centre, the Bruce Mason Theatre and Sky City Theatre. Het Civic Theatre op Queen Street is gerenoveerd en is nu ook weer in gebruik. Een andere historische plaats is het Pumphouse, dit is gelegen op de North Shore.

Er zijn vele kunstgallerijen in Auckland. De grootste zijn de Auckland Art Gallery en de New Gallery, dat kunst gerelateerd aan mode aanbiedt. Daarnaast zijn er vele privé gallerijen in het centrum. Als u artiesten thuis wilt bezoeken kunt u het beste naar Waiheke Island, Titirangi of Devonport gaan. Volg de Harbourside Art Trail in  Birkenhead en Northcote, hierbij kunt u zowel artiesten bezoeken als genieten van lokale cafees. 

Alle Nieuw Zeelandse top ontwerpers hebben winkels in Auckland. De mensen die op koopjes uit zijn kunnen Dress-Smart bezoeken. In de souvenir winkels rond de haven kunt u vele kunst uit de regio kopen.

Doe nu uw aanvraag, en onze Nieuw Zeeland reis specialist zal binnen 24 uur een persoonlijk reisvoorstel voor uw unieke reis maken. En dat geheel GRATIS!

Waarom wij denken

dat we het beter doen

Ontdek het zelf! ›