Auckland Scenic Highlights

Auckland is een stad omringd met water en mooie eilanden. Het is ook een geografisch wonder, met maar liefst 48 vulkanen.  

KAWAU ISLAND - EEN FASCINERENDE MIX VAN STATIG LEVEN EN WILDERNIS. 

Het elegante en historische gebouw 'Mansion House' is nu een museum. Dit gebouw werd bewoond door Sir George Grey en toen hij op het eiland woondde heeft hij vele exotische planten en dieren geimporteerd, waarvan er sommige nog leven. Het eiland heeft wandelpaden die leiden langs stranden, Maori 'Pa's', en oude kopermijnen. 

PARKEN EN WANDELINGEN

Er zijn maar liefst 22 'conversation areas' dichtgelegen bij Auckland, met meer dan 500 kilometers aan wandelpaden. De Waitakere Ranges (Auckland's grootste regionale park) biedt de perfecte omgeving voor zowel korte als lange wandelingen. De Arataki Visitor Centre heeft vele informatie beschikbaar over de parken, stranden en wandelpaden. 

Aan de westkust zijn er verschillende surfstranden waaronder Whatipu, Karekare, Piha, Bethells and Muriwai. Neem ook een kijkje bij de Jan van Genten kolonie in Muriwai.

In het mariene reservaat Goat Island kunt u snorkelen. Volg de borden van Warkworth (ten noorde van Auckland) naar Leigh.

SPECIALE PLEKKEN IN EN OM AUCKLAND

Neem de ferry vanaf Auckland naar de andere kant van de stad, Devonport. Hier zijn vele winkels en leuke cafees. Daarnaast kunt u hier lopen naar de top van Mount Victoria en hier heeft u een prachtig uitzicht over Auckland. De ferry vertrekt ieder half uur.

Als u veel energie heeft, kunt u de 'Coast to Coast walkway' volgen, een unieke wandeling die u brengt naar zowel de oost als west kust van Auckland. Daarnaast brengt het u langs vele hoogtepunten van Auckland. 

MAUNGAWHAU EN MAUNGAKIEKIE

De hoogste vulkaan in Auckland is Maungawhau (Mount Eden). Op de onderkant van de vulkaan zijn er huizen gebouwd, maar op de top kunt u nog steeds eigenschappen van de Maori cultuur tegenkomen. Deze gaan terug tot aan de 13e eeuw. 

Maungakiekie, staat ook wel bekend als One Tree Hill, is ook één van de grootste vulkanen in Auckland. Het was ook één van de grootste 'Pa' locatie van de Maori's. Er is een wandelpad dat u kunt volgen en dat u brengt langs de hoogtepunten van deze vulkaan.

HET MYSTERIEUZE VULKANISCHE EILAND VAN RANGITOTO.

Rangitoto eiland valt u meteen op wanneer u in de haven van Auckland kijkt. 

Neem de trein naar de top of wandel naar de 260 meter hoge top met spectaculaire uitzichten over de Hauraki Gulf en Auckland. Het eiland heeft ook lava grotten, unieke rots formaties en pohutukawa bossen. Bezoekers kunnen de wandeling met of zonder gids doen.

DE ZOMER LEEFSTIJL VAN WAIHEKE ISLAND

U verliest al uw stress wanneer u op Waiheke Island aankomt. Dit wordt ook wel gezien als één van de meest magische gebieden van Auckland en is makkelijk te bereiken met de veerboot. Waiheke heeft prachtige stranden en bossen, en heeft leuke cafees, wijngaarden en kunstgallerijen.

Dit eiland is perfect voor als u een dag wilt winkelen of wijn wilt proeven. Ook is het geschikt als u gewoon een paar dagen wilt ontspannen

Waiheke staat vooral bekend door de wijnindustrie, exclusieve accommodatie en deze vele kunst artiesten die hier gevestigd zijn. Daarnaast zijn er heel veel activiteiten die u kunt doen op Waiheke Island, enkele voorbeelden zijn paardrijden, kajakken en mountainbiken. 

TIRI TIRI MATANGI ISLAND - HET VOGEL EILAND

Ongeveer 20 jaar geleden was dit eiland bouwland. In een unieke samenwerking van de regering en natuurbeschermers, is er een eiland gecreeerd met ideale leefomstandigheden voor flora en fauna. 

Dit eiland biedt een thuis aan vele vogels die aan het uisterven zijn, waaronder de Kiwi en Takahe. Er zijn tours met gidsen hier die u alles vertellen over dit speciale eiland. 

 

 

Doe nu uw aanvraag, en onze Nieuw Zeeland reis specialist zal binnen 24 uur een persoonlijk reisvoorstel voor uw unieke reis maken. En dat geheel GRATIS!

Waarom wij denken

dat we het beter doen

Ontdek het zelf! ›