Bay of Islands

De ‘Bay of Island’ en ‘Northland’ liggen ten noorden van Auckland. Deze regio strekt zich uit tot het noordelijkste puntje van Nieuw Zeeland, richting de warme Polynesische wateren

Er heerst een relaxte levensstijl in ‘Northland’. Hoe kan dat ook anders, met het subtropische klimaat en de vele eilanden, baaien en stranden. De mensen hier hebben een passie voor water. Surfen, vissen, zeilen en duiken; het kan hier allemaal in hun achtertuin! Ook vindt u hier fascinerende Maori en Europeaanse geschiedenis. Bay of Islands

Men denkt dat de eerste Polynesische reizigers hier aankwamen in de elfde eeuw. Kapitein Cook kwam pas veel later, in 1769. Daarna kwamen de walvisvaarders, missionarissen en de handelaren naar ‘Northland’ toe. De ‘Treaty of Waitangi’, het document dat de fundatie voor het huidige Nieuw Zeeland is, is in de ‘Bay of Islands’ ondertekend in 1840. Herinneringen aan de eerste Europeaanse bewoners zijn terug te vinden in de historische huizen en musea.

Veel van Northland's kustlijn is nog ongerept. Het is een paradijs voor avontuurlijke activiteiten en ideaal om heerlijk te ontspannen. ‘Whangarei’ en ‘Opua’ staan wereldwijd bekend om hun prachtige havens voor plezierjachten. De Maori cultuur leeft sterk in dit gebied. 32% van de bevolking hier is Maori. In deze regio kunt u ook heerlijk winkelen, eten en uitgaan.

Doe nu uw aanvraag, en onze Nieuw Zeeland reis specialist zal binnen 24 uur een persoonlijk reisvoorstel voor uw unieke reis maken. En dat geheel GRATIS!

Waarom wij denken

dat we het beter doen

Ontdek het zelf! ›