Dunedin

Otago ligt aan de Oostkust van het Zuidereiland. Otago strekt zich uit van de Waitaki rivier tot aan de Clutha rivier. Centraal ligt Dunedin, de tweede grootste stad van het Zuidereiland. Dunedin, Larnach Castle

Dunedin is meer dan 150 jaar geleden gesticht door Schotse immigranten. Zij waren walvisvaarders of werkten in de goudmijn. De welvaart van destijds heeft een duidelijk stempel gedrukt op de hedendaagse stad. Dunedin is de oud Ierse naam voor Edingburgh. Zeer toepasselijk omdat de stad opgericht is door Schotten.

De stad staat bekend om de ongelooflijke flora en fauna die op steenworpafstand te bewonderen is. Bezoek de zeldzaamste pinguïns, ‘s werelds enige Albatros kolonie die broedt op het vaste land of bekijk de zeldzame zeeleeuwen die dikwijls liggen te zonnen op het strand. Dit alles op slechts een klein stukje rijden vanaf het stadscentrum!

Dunedin is ook een onvergetelijke stad dankzij haar historische architectuur. De stad wordt beschouwd als een van de best bewaard gebleven Victoriaanse en Edwardiaanse steden in het zuidelijke halfrond. Dunedin heeft zelfs een authentiek kasteel. “Larnach Castle” was ooit het huis van een politicus. Bezoek Baldwin Street, de steilste straat in de wereld waaraan zich huizen bevinden.

Doe nu uw aanvraag, en onze Nieuw Zeeland reis specialist zal binnen 24 uur een persoonlijk reisvoorstel voor uw unieke reis maken. En dat geheel GRATIS!

Waarom wij denken

dat we het beter doen

Ontdek het zelf! ›