Hawkes Bay

De Hawke's Bay regio ligt aan de oostkust van het Noordereiland.

Hawke’s Bay is bekend om zijn zonnige klimaat, prachtige stranden en gerenommeerde wijngaarden. Het is ook het belangrijkste teeltgebied van pitvruchten. Napier is de belangrijkste stad in deze regio.

Napier is in 1931 door een aardbeving en brand verwoest. De stad is toen herbouwd in de ‘Art Deco’ stijl die destijds in de mode was. Zij is nu een van de belangrijkste ‘Art Deco” steden ter wereld. De ‘Art Deco Walk’ is een populaire wandeling die langs alle belangrijke ‘Art Deco’ gebouwen gaat. Jaarlijks wordt in februari het ‘Brebner Print Art Deco Weekend’ georganiseerd. Hawkes Bay

De wijngaarden van The Hawke's Bay liggen allemaal op korte afstand van Napier en Hastings. Hastings is de tweede stad in de regio. Meer dan 30 wijngaarden zijn open voor het publiek om er wijn te proeven. Veel wijngaarden hebben ook een café of een restaurant. Lunch of diner wordt vaak geserveerd in een prachtige tuin. Deze regio is vooral bekend om zijn eersteklas Chardonnay en Cabernet Sauvignon.

Een andere unieke bezienswaardigheid is de Jan van Genten kolonie op het uiterste puntje van ‘Cape Kidnappers’. Waarschijnlijk is dit een van de twee Jan van Genten kolonies ter wereld die zich gevestigd hebben op het vaste land. Jan van Genten zijn grote zeevogels met lange, spitse vleugels en gougele koppen. Meest spectaculair is hun manier van vissen. Vele vogels duiken tegelijk vanaf grote hoogte en met snelheden van wel 145 km/uur in de zee.

Er is ook volop avontuur te beleven in the Hawkes Bay. Raften op de rivier Mohaka, paardrijdtochten door de wildernis, jagen en forelvissen zijn enkele mogelijkheden.

Doe nu uw aanvraag, en onze Nieuw Zeeland reis specialist zal binnen 24 uur een persoonlijk reisvoorstel voor uw unieke reis maken. En dat geheel GRATIS!

Waarom wij denken

dat we het beter doen

Ontdek het zelf! ›