Nelson

Nelson ligt in het noorden van het Zuidereiland. De regio is omringd door bergketens. Er heerst hier een mediterraans klimaat. Deze regio staat bekend vanwege de zon die hier het gehele jaar door schijnt, goudgele stranden, nationale parken, voortreffelijke wijngaarden, kleine brouwerijen en een grote creatieve gemeenschap van werkende kunstenaars.
 
Veel producten worden hier lokaal verbouwd en vis en schaaldieren worden dagalijks vers gevangen. Geniet van een uitstekende lunch of maaltijd in een restaurant aan zee. er heerst hier een plezierige manier van leven!
Nelson Sailing

De stad is vernoemd naar admiraal Lord Nelson. Hij werd bekend om de slag van Trafalgar. Deze slag werd uitgevochten op zee tijdens de derde coalitieoorlog in 1805. Engeland vocht toen tegen de Fransen en de Spanjaarden. De gemeenschap van Nelson leeft een ontspannen leven gecombineerd met een mentaliteit van aanpakken. In Nelson kunt u zowel avontuurlijke activiteiten ondernemen als winkelen voor unieke kunststukken. Elk jaar is de stad gastheer voor de “Montana New Zealand wearable Art Awards”. Kunst wordt op diverse prachtige en wonderlijke manieren op het lichaam vertoont.

Vanaf Nelson kunt u gemakkelijk naar drie nationale parken rijden. Het ‘Abel Tasman National Park’ ten noordwesten van Nelson heeft een buitengewone mooie kustlijn, rotsachtige landtongen, verlaten baaien en witte stranden. Het ‘Nelson Lakes National Park’ ligt tussen de bergen en valleien ten zuiden van Nelson. Hier zijn beukenbossen en prachtige meren. Ten westen van Nelson ligt ‘Kahurangi’; het tweede grootste nationale park van Nieuw-Zeeland. Dit nationale park is 450.000 hectares groot. De hooggelegen wildernis heeft prachtige drie en vierdaagse wandelroutes. Hier kunt u op de meest magische plaatsen onder andere kajakken, raften, mountainbiken en 4WD autorijden.

Doe nu uw aanvraag, en onze Nieuw Zeeland reis specialist zal binnen 24 uur een persoonlijk reisvoorstel voor uw unieke reis maken. En dat geheel GRATIS!

Waarom wij denken

dat we het beter doen

Ontdek het zelf! ›