Queenstown

Queenstown ligt in het zuidwesten van het Zuidereiland. Het stadje ligt aan de oevers van het prachtige Wakatipu meer en is omgeven door majestueuze bergen. In de winter zijn er fantastische wintersportmogelijkheden en in de zomer bieden de meren veel recreatiemogelijkheden. Queenstown is de perfecte bestemming het hele jaar door!

Queenstown

In de zomer brandt de zon fel onder de blauwe hemel. Tijdens de herfst veranderen de bladeren naar dieprode en goudgele kleuren. De winter brengt heldere dagen en hectares vol met besneeuwde bergen voor de sneeuwliefhebbers en in de lente wordt de natuur zeer levendig en kleurrijk in de omgeving van Queenstown.

Het stadje ligt aan de oevers van het Wakatipu meer. Het is een diep blauw meer met zuiver bergwater. Stelt u een bergketen voor met paars/bruine toppen bedekt met sneeuw. Tussen het stadje en de bergtoppen is er een zeer diverse vegetatie in de mooiste tinten.
Queenstown moest geschikt zijn voor koningin Victoria. Vandaar de naam: ”Queenstown”. De stad doet zeker niet onder aan de verwachtingen. Het is een spannend Alpine resort, ideaal voor zowel avonturiers als voor recreanten.

Het hele jaar door zijn er sensatievolle activiteiten te doen. Jetboot varen, wildwaterraften, parachutespringen en deltavliegen zijn slechts enkele voorbeelden. Queenstown is ook de thuishaven van het ‘bungy jumpen’. In de winter verandert Queenstown in een wintersportparadijs. Skiërs en snowboarders uit heel de wereld doen jaarlijks met veel plezier mee aan het 'Winter Festival'.

Golffanaten mogen de kans niet missen om hier op enkele van de mooiste golfbanen ter wereld te spelen. De golfbaan van het bekroonde Milbrook resort, Kelvin Heights, Arrowtown en Frankton zijn allen prachtig gelegen golfbanen en allemaal in de buurt van Queenstown. Visliefhebbers komen in deze regio ook zeer aan hun trek. De rivieren hebben een overvloed aan regenboogforel, bruine forel en zalm.

Wijnproeven is een zeer populaire activiteit. U ziet meteen de schitterende regio van Queenstown op een zeer comfortabele manier. Er zijn wijngaardtochten naar de Gibbston Valley, Chard Farm of naar de Peregrine Winery. Deze behoren allen tot de topklasse.

Niet te missen is het schilderachtige en historische plaatsje Arrowtown. Mijnwerkershuisjes en winkeltjes uit de 19de eeuw zijn hier te zien. Arrowtown trok toen veel mensen aan vanwege de goudkoorts die er heerste. Arrowtown ligt op 20 minuten rijden vanaf Queenstown.

Doe nu uw aanvraag, en onze Nieuw Zeeland reis specialist zal binnen 24 uur een persoonlijk reisvoorstel voor uw unieke reis maken. En dat geheel GRATIS!

Waarom wij denken

dat we het beter doen

Ontdek het zelf! ›