Rotorua

Rotorua was een van de eerste toeristische bestemmingen in Nieuw-Zeeland. Er komen al meer dan 200 jaar toeristen naar Rotorua. Het valt meteen op dat Rotorua een opmerkelijke plaats is. Er hangt hier een continue geur van zwavel in de lucht. In de buurt van geothermische hotspots zijn er spuitende geisers, kokende modderpoelen en warme geothermische bronnen.

Geothermal Activity in Rotorua

Rotorua is ook het hart van de Maori cultuur. Bezoekers hebben de mogelijkheid om de gastvrijheid van de ‘Te Maori’ te ervaren. Hoewel de meeste mensen van de Maori bevolking in de stedelijke gebieden wonen, zijn er ongeveer 35 ‘Marae’ (ontmoetingsplekken voor Maori’s) in Rotorua. Als u geluk hebt kunt u uitgenodigd worden om als gast aanwezig te zijn in een ‘Marae’. Dat is een onvergetelijke ervaring. Of ga naar een culturele Maori voorstelling. Hier worden verhalen doorgegeven door middel van zang en dans. Geniet van een traditioneel ‘Hangi’ feest. De maaltijd wordt gekookt onder de grond in ovens van aarde. 

De Rotorua Regio is ook een van de beste plekken in Nieuw-Zeeland om op forel te vissen. U bent vrijwel verzekerd van een goede vangst. Zeker als u een lokale gids inhuurt. Vulkanische kratermeren zitten vol met regenboogforel.

 

Rotorua staat ook bekend als de ‘natuurspa’ van de Stille Zuidzee. Na een lange dag met inspannende activiteiten kunnen bezoekers ontspannen in een bad met geneeskrachtig water uit de geothermische heetwaterbronnen. Kies uit een selectie van therapeutische spabehandelingen en massages.

 

Doe nu uw aanvraag, en onze Nieuw Zeeland reis specialist zal binnen 24 uur een persoonlijk reisvoorstel voor uw unieke reis maken. En dat geheel GRATIS!

Waarom wij denken

dat we het beter doen

Ontdek het zelf! ›