LOTR (Hobbit) Film Locaties - 14 dagen

Auckland naar Queenstown

Volg de voetstappen van Frodo en zijn bondgenoten en bezoek de sets en filmlocaties van de Lord of the Rings & The Hobbit films. Welkom in Nieuw Zeeland - Welkom in Middle Earth!!

14 Daagse Lord of the Rings Hobbit Tour Auckland naar Queenstown
What's Included
 • Hobbiton Tour

 • Waitomo Glow Worm Caves Tour

 • Modderbaden en Geothermal Wondland

 • Tongariro Crossing Met gids

 • Kies tussen: The Valley Movie Tour of de Wellington Movie Tour of de Ultimate Movie Tour

 • Heli Tour (Optioneel)

 • 4WD Remote Journeys naar Edoras

 • 4WD Safari van de Scenes

 • Rondrit met een gids door Nen Hithoel

 • 13 hotel overnachtingen

 • 14 dagen autohuur

 • Ferry van Wellington naar Picton

Het Reisplan

DAG 1
AUCKLAND - WAITOMO

‘Haere Mai‘ ... Welkom in Middle Earth

Na alle formaliteiten op het vliegveld, het ophalen van de auto is het dan tijd om Middle Earth te gaan ontdekken!

Rij naar het zuiden door het groene looiende landschap van Waikato. Dit is een regio met meer dan alleen een mooi landschap, het gebied kent vele grotten en grottenstelsels gevormd over honderd duizenden jaren. 

De grotten van Waitomo zijn een van de meest veelzijdige grotten in Nieuw Zeeland, met gloeiworm grotten, stalagmieten en stalactieten, ondergrondse rivieren en meren is er veel om te ontdekken. Er is zijn vele manieren om op ontdekkingsreis door deze grotten te gaan, van extreme grottentochten tot het aanschouwen van de miljoenen gloeiwormen.

DAY 2
WAITOMO - MATAMATA (HOBBITON) - ROTORUA

Niet ver van Waitomo ligt de originele set van de Lord of The Rings en Hobbit films, Hobiton. Tijdens deze twee uur durende tour door The Shire leer u alles over de bouw van de set, de boerderij en de filmlocatie en dit alles eindigt met een echt Hobbitons gebrouwen bier of cider. 

De reis naar Rotorua brengt u door een landschap van boerenland, bergen en bossen. U merkt wanneer u in Rotorua komt wanneer de zwavelgeur u tegemoet komt. 

Geisers, modderbaden en thermische baden brengt toeristen sinds 1800 naar het gebied. Het landschap is dan ook adembenemend. Het pitoreske stadje, rijk aan Maori geschiedenis,  ligt aan de de oevers van een groot meer en is omringd door heuvels en bossen. Het is de ideale plek voor ontspanning en het ervaren van de Maori cultuur tijdens een van de Maori diners en culturele ervaringen. 

DAG 3
ROTORUA - NATIONAL PARK

Vanuit Rotorua reist u verder naar het stadje Taupo, na de lunch reist u af naar de voet van Mt Ruapehu en uw accommodatie in het National Park. Geef uw benen rust vandaag want morgen wandeld u de mooiste dagwandeling van Nieuw Zeeland!

DAG 4
MT DOOM - TONGARIRO NATIONAL PARK

Tongariro is Nieuw Zeeland's oudste National Park. Het is staat niet alleen op de werelderfgoed lijst omwille van haar schoonheid maar ook vanwege de rijke cultuur historie voor de Maori.

Van kruidenvelden, bossen, plateaus, kristalheldere meren tot actieve vulkanen en prachtige uitzichten - Tongariro heeft het allemaal.Het gebied is gebruikt in de Lord of the Rings films voor scenes in van Mordor, Emyn Muil, Mount Doom en de Plains of Gorgoroth.

Mount Doom, Orodruin of Amon Amarth (Mount Ngauruhoe) was de vulkaan in Mordor waar de One Ring was gemaakt Sammath Naur, de Crack of Doom. Dit was de uiteindelijke bestemming voor de reis van Frodo. 
Het park is te ontdekken via allerlei korte wandelingen maar ook door de 8 uur durende  Tongariro Crossing, met de mooiste uitzichten op Lake Taupo en Mt Taranaki.

DAG 5
MT RUAPEHU VIA OHAKUNE naar WELLINGTON

Op een korte rij afstand van Mt Ruapehu ligt Ohakune, thuisbasis van Ithilien camp, dat gefilmd werd in een nabijgelegen bos. Hierna vervolgt u uw weg naar Wellington, de hoofdstad van Nieuw Zeeland en de filmbasis voor de Lord of the Rings films.  

Het is 3 a 4 uur rijden naar Wellington. De stad is niet alleen 3 jaar thuisbasis geweest voor de crew die werkte aan de film maar ook voor de WETA Workshops en Peter Jackson zelf. Veel omringende gebieden werden gebruikt voor het opnemen van de films. Zo werd  Mt Victoria gebruikt als grensgebied van Hobbiton, en de plek waar de Hobbit zich verscholen voor Nazgul. Andere filmlocaties in de buurt van Wellington zijn die voor Rivendell en het ckampement van Dunharrow.

DAG 6
WELLINGTON AND SURROUNDS

Vandaag kunt u kiezen tussen drie Lord of the Rings tourtochten: 
Valley Movie Tour: Verlaat wellington en ervaar de natuurlijke omgeving rondom de Hutt Valley inclusief een wandeling en ene lunch in "Rivendell".

Wellington Movie Tour: Dit is een populaire tour door Wellington met een aantal beroemde plaatsen waar de Lord of the Rings is opgenomen, zoals de "Hobbiton Woods" en een bezoek aan Nieuw Zeelands WETA CAVE filmset. 

Ultimate Movie Tour: ​Combineer beide tochten en ervaar de Ultimate Movie Tour. Deze rondleiding duurt een volle dag en bevat zowel de wandeling en lunch in  "Rivendell", de plaats waar de eerste opnamen voor de films werden gemaakt in "Hobbiton Woods" en een bezoek aan de WETA CAVE.

Het is geheel aan u!

DAG 7
WELLINGTON - NELSON

Maak u klaar voor een grote verandering van omgeving wanneer u de oversteek van Wellington naar Picton maakt. Dit is het begin van de Lord of the Rings South Island rondreis.

Nelson heeft een mediteraans klimaat en is bekend om haar stranden, bossen en artiesten en wijnen.  Harrington Brewers in Richmond brouwde een speciaal bier voor Hobbiton en hier werd de scene voor de Prancing Pony opgenomen. Meer dan 20,000 liter bier werd er gebrouwen voor de film crew en enthousiastelingen kunnen hier hun eigen Harrington's Stout aanschaffen van de brouwerij in Richmond. Jens Hansen Gold en Silversmith in  Nelson leverde de One Ring en maakte in totaal 40 ringen die nodig waren voor de film, waarvan 1 bijna 16 cm in diameter. 

DAG 8
HELI TOUR - CHETWOOD FOREST, MT OLYMPUS en MT OWEN

Vandaag is er de optie om een Heli Tour te maken. 

U vertrekt dan vanuit de basis in Wakefield en vliegt over de Takaka Hills en de eerste locatie. Als u naar onder kijkt ziet u de Chetwood Forest, de plek waar de Ranger ‘Strider‘ de Hobbits door het ruige land leidde richting het oosten van Bree. Dichtbij liggen ook de Harwoods Hole, hierna vliegen we verder naar Mt Olympus. 

Dit was ook de plek waar het gezelschap rustte en de kraaien van Saruman overvlogen op zoek naar nieuws. U vliegt over de rotsen en holen waarin ze zich verscholen. Hierna vliegt u door naar het dramatische landschap van Dimrill Dale bij Mt Owen. Dit is de plek waar het gezelschap Gandalf achter zich moest laten en na 10 dagen filmen op de plek had men genoeg beeld voor het meest ontroerende gedeelte van de film. 

...of u kunt zelf indeling geven aan de dag!

DAG 9
Rondrit richting METHVEN ("EREWHON")

Hanmer Springs: Een prachtige bergplaats, met rivieren, valeien en uitzichten op de sneeuwtoppen. U kunt hier badderen in een van de warmwaterbronnen, moutainbiken of paardrijden.
Vervolg uw weg door de Canterbury Plains en verder inlands naar Mt Hutt richting Methven.

Methven: ​Met alle bertoppen op de achtergrond, is dit een rustig dorp met vriendelijke inwoners en dat veel te bieden heeft. Ook hier zijn een aantal scenes opgenomen tijdens het maken van de film. 

DAG 10
Reis af naar EDORAS, THE CITY OF ROHAN

Reis af naar de afgelegen bergtoppen van Mt Potts hoogland en  Mt Sunday. Zie hoe het vredige landschap wordt omgetoverd in Edoras, de hoofdstad van het volk van Rohan in de Lord of the Rings films. Dompel uzelf onder in de schoonheid van de natuur en het landschap, de prachtige helderblauwe meren en adembenemende uitzichten. Deze dag bevat ook een rit in een jeep naar Mt Sunday/Edoras en een heerlijke champagne lunch; kortom een dag om nooit te vergeten.  

DAG 11
van AORAKI/MT COOK naar QUEENSTOWN

Daal af richting Lake Tekapo en stop bij de Church of the Good Shepherd. Reis verder naar het westen via Lake Pukaki naar het Mt Cook National Park. Mt Cook is Australasia's hoogste berg met 3764 meter. Het park is 70.000 hectaren groot en kent vele prachtige en adembenemende uitzichten.

Uitkijkend over de alpen richting lake Wanaka ziet u de achtergrond van de scene waarin Gandalf naar Rohan vloog met Gwaihir. Rijd verder langs  Glendhu Bay, Treble Cone Ski Field naar de Matukituki Valley en zo naar Queenstown, New Zealands Adventure Capital.

DAG 12
4WD SAFARI OF THE SCENES

Ontdek de magische kant van Nieuw Zeeland en leer waarom juist deze plek is gekozen voor het opnemen van de Lord of the Rings Films. De regio rondom Queenstown is veelvuldig gebruikt voor talloze scenes in the trilogie. 

Dit is de ideale dag voor reizigers die op een avontuurlijke manier de film locaties willen ontdekken van de films. De Wakatipy Basin neemt u naar de Remarkables die zijn gebruikt als de Misty Mountains uit de films. Terwijl u de beren in reist heeft u een vogelperspectief over regio die gebruikt zijn voor Rohan en de Battle of the Wargs. 

Vanuit de Remarkables reist u richting Arrowtown en langs Argonath, of Pillars of the Kings en Gladden Fields.  Vanuit Arrowtown reist u verder naar de ingang van Skippers Canyon waar u een gewldig uitzicht hebt over Wakatipu Basin en over Skippers Canyon.

In de avond reist u verder naar Te Anau waar u de nacht ook doorbrengt. 

DAG 13
TE ANAU naar MAVORA LAKES ("NEN HITHOEL")

Vandaag krijgt u een rondleiding naar Nen Hithoel, naar The Lake of Many Mists‘ (North Mavora). Dit is de plaats waar de laatste scene van de Fellowship is opgenomen aan de oever van de River Anduin. Het is ook de plek waar Merry en Pippin zich schuil hielden voor de Orcs en waar Frodo beschutting zocht voordat hij Mordor binnen trok.

DAY 14
DEPART QUEENSTON OR EXTEND YOUR HOLIDAY

Rijdt terug richting Queenstown en heeft u nog wat tijd over in Queenstown?

Het is de avonturen hoofdstad van Nieuw Zeeland. U kunt hier bungye jumpen, op jet boat varen,  wildwaterraften of paardrijden. De locatie biedt ook vele wandel mogelijkheden of u kunt ontspannen van de omgeving genieten. 

Wanneer u aan boord van uw vliegtuig stapt en op stijgt zult u een onvergetelijke vlucht over de Zuidelijke alpen maken!

Vertrek Data

Mail ons voor meer informatie

Doe nu uw aanvraag, en onze Nieuw Zeeland reis specialist zal binnen 24 uur een persoonlijk reisvoorstel voor uw unieke reis maken. En dat geheel GRATIS!

Waarom wij denken

dat we het beter doen

Ontdek het zelf! ›